Zwemles met mama

29 april 2021

0 Reacties

Jahaaa, mama kijkt! Dochter van 6 kijkt verwachtingsvol en met een beetje achterdocht door het raam om te zien of ik wel naar haar zwemprestaties kijk tijdens zwemles. Ze springt van het startblok om vervolgens naar de overkant van het bad te zwemmen. Mooi, dat geeft me weer ruim 5 minuten om door te gaan met 1001 klusjes die op mijn to do lijst staan. Ik stal 2 ordners uit op de tafel, perforator en een pen. Want mijn boekhouding loopt weer hopeloos achter. Ik kijk om me heen en zie allemaal moeders aan de tafels plaatsnemen met hun gezicht kijkend door het raam naar de zwemprestaties van hun kinders. Ze houden hun oudste kinderen die verplicht mee moeten om te kijken in toom door een ipad uit te klappen en zakjes chips uit te delen zodat de moeders ongestoord hun belangrijke zaken aan elkaar kunnen vertellen. Ik zou er meteen 4 columns vol mee kunnen schrijven met de onderwerpen die over tafel gaan.

Terwijl ik telefoontjes beantwoord van zwangeren die misselijk zijn, denken dat ze weeën hebben of hun laatste bloeduitslagen willen weten, schuif ik de bonnetjes op volgorde van datum in de map. Ik kijk door het raam … shit … vergeten te kijken. Dochter lijkt net weer voorbij te zijn gekomen. Dat krijg ik straks na de les te horen dat mama weer niet gekeken heeft.

Wat doe ik verkeerd? Hoe doen die 40 moeders dat die hier naast me zitten? Waarom zien ze niet dat dit uurtje net een uur is om boodschappen te doen, administratie te doen of de kno-arts afspraak verzetten van volgende week voor jongste zoon omdat dat toch niet zo goed uitkomt? Wanneer vinken deze moeders hun to-do lijstjes dan af?

Ik hoor geklop, dochter probeert maar eens op een andere manier mijn aandacht op te eisen. Ja dat werkt. Ik kijk en doe net of ik de hele voortgang heb gezien en steek mijn duim trots in de lucht.

Mama, waarom stak je je duim op in de lucht toen je naar me keek? Nou, omdat je het toch zo goed deed toch, ik zag je zo goed zwemmen.’

Hoe kan dat nou, zegt ze, het lukte me juist deze keer helemaal niet om door het gat van 4 meter te zwemmen.’

Ik neem me voor om volgende week de administratie thuis te laten en chips met cola te bestellen.

Meer blogs en In de media

De geboortezorg kan nog veel beter

De geboortezorg kan nog veel beter

Er kan nog heel veel beter in de geboortezorg. Er is sprake van een ‘belangenstrijd’. We moeten stoppen met wijzen naar elkaar wie hierin schuld heeft; ieder van ons is hier verantwoordelijk voor: de overheid, ziekenhuizen, verloskundigen en zelfs ook de generatie...

Lees meer
Van vertrouwen naar teleurstelling

Van vertrouwen naar teleurstelling

Lieve Kim, wat ben je een ontzettende leuke, krachtige vrouw. Dat zag ik direct toen je de eerste keer zwanger bij mij op spreekuur kwam. Helemaal stralend dat je zwanger was. En dat is de hele zwangerschap zo gebleven. Nooit lichamelijk ongemak, alleen maar plezier...

Lees meer
Viamama

Viamama

In het centrum van Son en Breugel bestaat sinds een jaar Viamama. Viamama is het medisch centrum waar hoogwaardige zorg & coaching wordt ten aanzien van vrouwenzorg. Artikel in De Nuenese Krant, 19 mei 2021 LEES VERDER >

Lees meer
Retraite

Retraite

Mama is komende week offline. "Wat is dat?", vraagt jongste zoon van 5.  Nou, dat mama even geen mama is, maar dat vind ik zielig om te zeggen. Mama gaat 4 dagen in haar eentje op vakantie. 2 dagen fietsen langs de Noordzeekust en 2 dagen naar een retraiteweekend in...

Lees meer